Mk / Al / Hr / En

КАПКА ПРИРОДА

MAYA ПРОИЗВОДИЕдинствена висококласна, селектирана македонска вода, во достапни пакувања

0.75л
0.25л

ПРИРОДНА НЕГАЗИРАНА ВОДА

Производство на негазирана вода MAYA во стаклена амбалажа од 0,75 и 0,25 литри.

1.5л
0.5л

ПРИРОДНА НЕГАЗИРАНА ВОДА

Производство на негазирана вода MAYA во ПВЦ (РЕТ) амбалажа од 1,5 и 0,5 литри.

0.75л
0.25л

ПРИРОДНА ГАЗИРАНА ВОДА

Производство на газирана вода MAYA во стаклена амбалажа од 0,75 и 0,25 литри.

1.5л
0.5л

ПРИРОДНА ГАЗИРАНА ВОДА

Производство на газирана вода MAYA во ПВЦ (РЕТ) амбалажа од 1,5 и 0,5 литри.

Paris

ПОТЕКЛО

Еден од најубавите предели во Република Македонија е токму пределот каде се наоѓа изворот на водата MAYA, покрај Гарските водопади, сѐ до Висок Камен.

Дознај повеќе

Maya КарактеристикиПРИРОДНА НИСКОМИНЕРАЛНА, ПЛАНИНСКА ВОДА, СО СОВРШЕНА PH ВРЕДНОСТ 8.14.

ПРИРОДНА НИСКОМИНЕРАЛНА ВОДА

НЕГАЗИРАНА И ГАЗИРАНА

Одобрение од АХВ бр. 19-861 од 26/05/2016г.

Природна нискоминерална, планинска вода, со совршена Ph вредност 8.14

Дознај повеќе
ISO 22000:2005 HACCP
L
L
L
 • Сув остаток

 • на 180⁰C, 169 mg/l
 • Катјони

 • Натриум 2,5mg/l
 • Калциум 44mg/l
 • Калиум <1,0mg/L
 • Магнезиум 7mg/l
 • Анјони

 • Бикарбонати 183.0 mg/l
 • Сулфати 9,3 mg/l
 • Хлориди 5mg/l
 • Флуориди <0.2mg/l

Производна линијаККАПАЦИТЕТОТ НА ПРОИЗВОДСТВО ИЗНЕСУВА ДО 22.500 ПВЦ (РЕТ) ШИШИЊА НА ЧАС И 7.000 СТАКЛЕНИ ШИШИЊА НА ЧАС.
ВКУПНИОТ КАПАЦИТЕТ ИЗНЕСУВА 100 МИЛИОНИ ЛИТРИ ГОДИШНО.

Производствени капацитети и полнење

Линијата за полнење на водата е произведена и имплементирана од KRONES AG Германија. Капацитетот на производство изнесува до 22.500 ПВЦ (РЕТ) шишиња на час, и 7.000 стаклени шишиња на час. Вкупниот капацитет изнесува 100 милион литри на година.

Дознај повеќе

MaYa и Ти

Составот и избалансираноста на минералите, перфектната Ph вредност од 8.14, најквалитетни и најсигурни материјали на пакување ја прават водата МАYA единствена и ја издвојуваат од конкуренцијата.

Карактеристично за неа е што при целиот процес од изворот до пакувањето нема никакви интервенции како што се дегасификација, деминерализација или минерализација. Тоа значи дека водата МАYA е целосно природна, односно првиот допир на водата со надворешната средина е при првото отворање на шишето.

Прочитај повеќе

МЕДИА

Новости

06/19/2018

Шампионите ја избираат MaYa / Kampionët zgjodhën MaYa

Водата „MaYa“ е прв избор на фудбалскиот шампионски тим на Шкендија. Менаџерскиот тим на „MAYA“ и...

Повеќе
09/14/2017

Летен ракометен камп Алушовски

Во понеделникот (19.06.2017) започнa третиот ракометниот камп „Маврово 2017“. По успехот на првит...

Повеќе
09/14/2017

Малa Италија Патува 20.06.2017

“МАЛА ИТАЛИЈА ПАТУВА” е проект посветен на музиката и создаден од љубовта кон звуците на медитера...

Повеќе

Контакт

Контакт информации

Контактирајте нè за повеќе информации во врска со брендот на водата MAYA, дистрибуција, продажба, квалитет, потекло, односи со јавност или за повеќе податоци за компанијата.

МЛ-ГАРИ ДОО Скопје

Ул. Димитар Пандилов, бр. 6, 1000 Скопје, Р. Македонија

Телефон/Факс

+389 2 3105 538

Електронска пошта

info@maya.mk