Назад

Новости

06/19/2018

Шампионите ја избираат MaYa / Kampionët zgjodhën MaYa

Водата „MaYa“ е прв избор на фудбалскиот шампионски тим на Шкендија. Менаџерскиот тим на „MAYA“ и раководството на тимот од Тетово потпишаа договор за соработка со кој фудбалерите на Шкендија во текот на следната година на тренинзите и на натпреварите ќе се хидрираат со оваа вода која е позната по својата природна чистина и совршено балансираниот минерален состав.

Уникатните карактеристики на водата MaYA и бројните здравствени придобивки од нејзиното конзумирање беа причината поради која фудбалскиот шампион на Македонија стана партнер со овој бренд. Водата MaYa, која извира од срцето на природата во близина на селото Гари во еколошки најчистиот дебарски регион, ќе биде дополнителен поттик и поддршка на фудбалерите на „Шкендија“ во спортските подвизи на првенствата кои претстојат како на домашен така и на меѓународен план.

Uji “MaYa” është zgjedhja e parë e ekipit kampion të futbollit Shkëndija. Ekipi menaxhues i “Maya” dhe udhëheqësia e skuadrës nga Tetova nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi me të cilën futbollistët e Shkëndisë në vitin e ardhshëm gjatë stërvitjeve dhe ndeshjeve do të konsumojnë këtë ujë i cili është i njohur për pastërtinë e tij natyrore dhe përbërjen minerale të përkryer të balancuar.

Karakteristikat unike të ujit MaYA dhe përfitimet e shumta shëndetësore nga konsumi i tij ishin arsyeja pse kampioni i futbollit i Maqedonisë u bë partner me këtë markë. Uji Maya, i cila buron nga zemra e natyrës në afërsi të fshatit Gari në regjionin më të pastër ekologjik të Dibrës, do të jetë një nxitje shtesë dhe mbështetje për futbollistët e “Shkëndisë” në arritjet sportive në kampionatet e ardhshme si në plan të brendshëm ashtu edhe në plan ndërkombëtar.