Назад

MaYa и Ти

Составот и избалансираноста на минералите, перфектната Ph вредност од 8.14, најквалитетни и најсигурни материјали на пакување ја прават водата МАYA единствена и ја издвојуваат од конкуренцијата.

Карактеристично за неа е што при целиот процес од изворот до пакувањето нема никакви интервенции како што се дегасификација, деминерализација или минерализација. Тоа значи дека водата МАYA е целосно природна, односно првиот допир на водата со надворешната средина е при првото отворање на шишето.

Предности на пиењето MaYa вода за време на бременоста

Ви треба вода за да останете хидрантни(хидрирани, свежи).
Пиењето доволно вода ја спречува дехидрацијата.
Дехидрацијата за време на бременоста може да доведе до многу компликации како што се главоболки, гадење, грчеви, едем и вртоглавица.

Некои жени сметаат дека редовното пиење на вода помага при ублажување на симптомите на утринските мачнини, киселост и металоиди, како и варење. Таа, исто така помага во одржување на температурата на вашето тело, особено во врели и влажни месеци.

Иако можеби не мислите така, но колку повеќе вода пиете за време на бременоста, толку помалку вода ќе се задржи во вашето тело.

Безбедна

Нејзиното пакување е изработено од најквалитетни и најсигурни материјали, со цел да се задржи свежината и и нивото на магнезиум кое водата природно го содржи.

Совршен состав

Концентрацијата на хидрокарбонати е една од најважните карактеристики кои ги поседува MAYA. Има совршена Ph вредност од 7,6, а избалансираноста на минералите ја прават единствена и ја издвојуваат од конкуренцијата.

Ја регулира температурата во телото

Доволната количина на вода во телото исто така помага при регулирањето на температурата на телото. Термичките својства на водата и нејзината способност за ослободување на топлина од телото при испарување од кожата го огромна мера помага да се регулира температурата на телото.

Ја зголемува енергијата, помага при ублажување на заморот и го подобрува расположението.

Бидејќи нашиот мозок е претежно вода, пиењето вода помага при размислувањњето, фокусот и подобрување на концентрацијата. Дополнително ја зголемува и вашата енергија.

Истражувањата покажуваат дека благата дехидрација (дури еден или два проценти пониско ниво на хидратација од оптималното) може негативно да влијаат на вашето расположение и способноста за размислување.

Капка природа

Водата MAYA е комплетно природна. Првиот допир на водата со надворешната средина е при првото отворање на шишето што ја прават MaYa водата подобна за секоја возраст и прилика.

Недопрена

При процесот на пакување, водата не поминува низ никакви интервенции, како што се дегасификација, деминерализација или минерализација.